Alle beroepskosten > Internetkosten aftrekken

Internetkosten aftrekken

Kans op controle

Hoe makkelijk om rechtvaardigen
Gemiddeld ingebrachte bedrag€ 100 per maandFrequentie1x per maand
Ingebracht door88% van de zelfstandigenAangeraden door89% van de zelfstandigenZou jij deze beroepskost aanraden?Breng jij deze beroepskost in?

Internetkosten zijn gemakkelijk aftrekbaar, omdat het verband met je activiteit over het algemeen duidelijk is. Want wie heeft er tegenwoordig geen internet nodig om te werken?

Abonnement voor je kantoor

Als je een eigen kantoorruimte huurt en je betaalt apart voor internet, dan kan je 100% van de kosten voor het internetabonnement aftrekken. Zo eenvoudig is het.

Zorg er wel voor dat zowel de factuur als het contract op naam van je bedrijf staan.

Hoe zit het met een internetabonnement thuis?

Als je kunt verantwoorden dat je van thuis uit werkt, kun je een deel van je internetabonnement aftrekken.

In zulke gevallen worden internetkosten over het algemeen gezien als ‘gemengde’ kosten.

Voor zelfstandigen of ‘natuurlijke personen’ die van thuis uit werken, hangt de aftrekbaarheid van je internet factuur af van hoeveel tijd je precies thuis aan het werk bent (dwz zakelijk gebruik), met een maximum van 75%.

Werk je bijvoorbeeld 3 dagen per week van thuis uit? Dan kun je 43% aftrekken van je belastingen en de btw. Makkelijk toch?

De fiscus weet dat je je internetverbinding waarschijnlijk ook voor privédoeleinden gebruikt. Wees dus eerlijk en trek internetkosten evenredig af met je werktijd.

Als je een aparte internetverbinding hebt voor je kantoor, los van je gezinsabonnement, kun je het natuurlijk wel voor 100% aftrekken. Maar wees voorzichtig en bereid je voor om te rechtvaardigen waarom je twee verschillende abonnementen inbrengt als beroepskost.


💡 Zit je in een bedrijf en is het contract van je bedrijf? De aftrekbaarheidsmaxima worden dan automatisch toegepast, met de hierboven vastgestelde btw-toleranties.
Koen MasscheleinKoen MasscheleinAccountant en oprichter van Makofisc

De raad van de accountant

De regels voor het aftrekken van je thuisinternetabonnement volgen dezelfde principes als die voor je telefoonabonnement (zie voor meer details hier). Je moet er echter rekening mee houden dat TV-kosten niet aftrekbaar zijn, tenzij er een uitzondering is (bijv. in verband met je beroep). Zorg er dus voor dat je ze uitsluit van je beroepskosten.
VOLGENDE

Deze onkosten zijn misschien ook van toepassing op jou
TDeze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie