Alle beroepskosten > Congrestickets & andere evenementen aftrekken

Congrestickets & andere evenementen aftrekken

Kans op controle

Hoe makkelijk om rechtvaardigen
Gemiddeld ingebrachte bedrag€ 500-1500 per jaarFrequentie4-5x per jaar
Ingebracht door67% van de zelfstandigenAangeraden door85% van de zelfstandigenZou jij deze beroepskost aanraden?Breng jij deze beroepskost in?

Congressen en andere evenementen die je in functie van je onderneming bijwoont, zijn aftrekbaar.

Bezoek je een congres of een ander evenement om je vakkennis op te frissen? Of gewoon om te netwerken en je kennissenkring te uit te breiden?

Zolang je kunt bewijzen dat het congres relevant is voor jouw professionele activiteit en daardoor je kans op omzet hoger wordt, kun je het congresticket volledig aftrekken!

Dat ligt voor de hand, maar veel ondernemers vergeten deze onkosten in te brengen. Dat is een gemiste kans om je belastingen te optimaliseren, zeker gezien de stijgende kosten van dit soort uitgaven.

Vergeet ook niet om de volledige reiskosten af te trekken.

Als je naar een specifieke locatie reist voor een business evenement, vergeet dan niet om ook alle kosten die bij de reis horen af te trekken:

  • Hotelkosten voor overnachtingen in functie van het evenement
  • Restaurantkosten tijdens de dagen van het evenement
  • Reiskosten: trein, vliegtuig, taxi, bus, huurauto
  • Relatiegeschenken die je voor je klanten of partners hebt aangekocht

Als je zelfstandige in een besloten vennootschap bent, vergeet dan niet dat je voor een zakenreis de werkelijke kosten voor korte trips en restaurants kunt vervangen door een forfaitaire dagvergoeding (meer informatie hier).


VOLGENDE

Deze onkosten zijn misschien ook van toepassing op jou
TDeze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie