Alle beroepskosten > Zonnepanelen

Zonnepanelen

Kans op controle

Hoe makkelijk om rechtvaardigen
Ingebracht door80% van de zelfstandigenAangeraden door53% van de zelfstandigenZou jij deze beroepskost aanraden?Breng jij deze beroepskost in?

Vergeet de investeringsaftrek niet!
Je hebt zonnepanelen laten installeren? Dat is een zeer goed idee, zoals je hier kunt lezen:

Heb je een eenmanszaak? Dan trek je de investering af in verhouding tot het professionele gebruik dat je ervan maakt. Je kunt dit berekenen door je elektriciteitsverbruik te verdelen over zakelijke of privédoeleinden. Houd ook rekening met de afschrijving van deze investering, die naar schatting 20 jaar duurt.

Heb je als vennootschap zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van je werkruimte of je woning? Je kan de volledige kostprijs van de aankoop en de installatie ervan aftrekken van je vennootschapsbelasting. Je privéverbruik wordt beschouwd als een voordeel in natura, en wordt dus als vergoeding belast in de personenbelasting.

Wat de btw betreft, of je nu een vennootschap of een eenmanszaak hebt je trekt de btw af (i) volgens het professionele gebruik en (ii) op basis van de btw-aftrek van het gebouw waarop de zonnepanelen liggen.


Zonnepanelen kunnen als energiebesparende investering in aanmerking komen voor de investeringsaftrek, een federaal fiscaal voordeel. Zie hier of dit voor jou het geval is: https://bit.ly/3dkq6I5.
VOLGENDE

Deze onkosten zijn misschien ook van toepassing op jou
TDeze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie