Werkplek

Kans op controle

Hoe makkelijk om rechtvaardigen
Gemiddeld ingebrachte bedrag€ 150 per maandFrequentie1x per maand
Ingebracht door69% van de zelfstandigenAangeraden door88% van de zelfstandigenZou jij deze beroepskost aanraden?Breng jij deze beroepskost in?

Een handige fiscale hefboom
De kosten die je maakt omdat je je professionele activiteiten van thuis uit uitvoert, zolang je huis als bedrijfsruimte staat vermeld, zijn aftrekbaar. Je kosten voor elektriciteit, water, verwarming, maar ook kleine uitgaven voor je kantoor, planning of decoratie, zijn aftrekbaar.

De enige regel? Respecteer het professionele gebruik van die uitgaven. Als het om ruimtekosten, zoals je verwarming, gaat, moet je dat evenredig aftrekken met het deel van je huis dat gereserveerd is voor je beroep, met een maximum van 15%. Zijn dat goederen die zowel voor je privé- als professionele leven worden gebruikt, dan geef je aan welk deel voor professioneel gebruik is.


⚠️ In het geval van een belastingcontrole, is het waarschijnlijk dat de verantwoordelijke persoon om een rechtvaardiging van de afgetrokken kosten zal vragen: wees bereid om de keuzes voor professioneel gebruik te verdedigen en overdrijf niet. Gezond verstand op de eerste plaats.
VOLGENDE

Deze onkosten zijn misschien ook van toepassing op jou
TDeze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie