Alle beroepskosten > Vliegkosten aftrekken

Vliegkosten aftrekken

Kans op controle

Hoe makkelijk om rechtvaardigen
Gemiddeld ingebrachte bedrag€ 500-5000 per jaarFrequentie2-10x per jaar
Ingebracht door69% van de zelfstandigenAangeraden door80% van de zelfstandigenZou jij deze beroepskost aanraden?Breng jij deze beroepskost in?

Je kunt de kosten van vliegtickets voor je zakelijke reizen aftrekken

Je vliegtickets zijn volledig aftrekbaar, zolang je het zakelijk karakter van je reis kunt aantonen.

Typische voorbeelden: een reis om naar een conferentie of beurs te gaan (zelfs in Cannes), een bezoek aan één van je klanten of een prospectie bij een leverancier. Dit zijn allemaal goede voorbeelden van gevallen waarbij je de volledige kosten van je vlieg- of treinticket kunt aftrekken.

In bepaalde speciale gevallen (bv. als je een professionele fotograaf binnen een specifieke niche of als je een muzikant bent in een bepaalde stijl) kun je reizen aftrekken die andere zelfstandigen niet kunnen inbrengen als beroepskost. Let er wel op dat je altijd het verband met ontvangen inkomsten kunt aantonen (vaag op zoek gaan naar inspiratie is meestal niet genoeg 😉 ).

Combineer je zakenreizen en vakantiereizen?

Dan trek je alleen de vliegtickets af die betrekking hebben op het zakelijke deel van de reis. Hetzelfde geldt voor al je hotel- en restaurantkosten: je mag alleen overnachtingen of etentjes aftrekken die betrekking hebben op je beroepsactiviteit.

Als je wordt vergezeld door je partner die het land wil ook zien, is zijn of haar ticket natuurlijk niet aftrekbaar. Probeer het beter niet in te brengen als beroepskost…

In Accountable vind je deze uitgaven in de categorie Verplaatsingen > Vluchten.


Sami El KhalidySami El KhalidyAccountant en directeur JMS Tax Audit

De raad van de accountant

✈️ Gebruik altijd het ticket waar de prijs op staat om de kosten te bewijzen. Je naam is belangrijk. Je kunt het ticket ook laten afdrukken door de luchthaven als je dat wilt.
VOLGENDE

Deze onkosten zijn misschien ook van toepassing op jou
TDeze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie