Alle beroepskosten > Thee, koffie en snacks aftrekken

Thee, koffie en snacks aftrekken

Kans op controle

Hoe makkelijk om rechtvaardigen
Gemiddeld ingebrachte bedrag€ 50 per kwartaalFrequentie3-4x per kwartaal
Ingebracht door59% van de zelfstandigenAangeraden door57% van de zelfstandigenZou jij deze beroepskost aanraden?Breng jij deze beroepskost in?

Op kantoor, kan je thee, koffie en snacks aftrekken

Eet je regelmatig lekkere snacks op kantoor? Deze zijn voor 100% aftrekbaar!
Dat is fantastisch nieuws – behalve misschien voor je dieet 😉

Ook thee, koffie, soep, koude dranken en fruit zijn perfect aftrekbaar. Eigenlijk al het lekkers waar jij en je team van kunnen genieten op kantoor. Maak goed gebruik van deze beroepskosten.

Vraag ook altijd om een factuur met je bedrijfsnaam en je btw-nummer om de btw terug te vorderen. Bij online aankopen ontvang je altijd een btw-factuur. Aan jou de keuze, want koffie van de lokale koffiebrander is ook 👌.

Wat als je thuiswerkt?

Ook als je van thuis uit werkt kan je thee, koffie en al het andere aftrekken. Let wel op: je moet kunnen bewijzen dat de drankjes en snacks NIET voor privégebruik zijn. Vergeet niet dat supermarktaankopen zelden aftrekbaar zijn.

Als je geen personeel hebt of klanten, prospects of leveranciers uitnodigt, zijn deze uitgaven voor jou alleen niet aftrekbaar.


Wannes GrosemansWannes GrosemansAccountant en voorzitter van 2UG Boekhouding Fiscaliteit

De raad van de accountant

Je hebt het goed gelezen, je kunt de drankjes waarvan je geniet aftrekken... op kantoor, tijdens en de werkuren. Dezelfde logica geldt als je kantoor een thuiskantoor is, op voorwaarde dat je werknemers ook van de drankjes genieten.
VOLGENDE

Deze onkosten zijn misschien ook van toepassing op jou




TDeze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie