Alle beroepskosten > Opleidingskosten aftrekken

Opleidingskosten aftrekken

Kans op controle

Hoe makkelijk om rechtvaardigen
Gemiddeld ingebrachte bedrag€ 500-750 per jaarFrequentie1-2x per jaar
Ingebracht door88% van de zelfstandigenAangeraden door76% van de zelfstandigenZou jij deze beroepskost aanraden?Breng jij deze beroepskost in?

Je opleidingskosten zijn uiteraard aftrekbaar ✨

Je kan alle kosten die je maakt om jezelf bij te scholen aftrekken.

Het soort opleiding of bijscholing maakt geen verschil, zolang je kunt aantonen dat deze opleiding je helpt om je inkomen te verhogen of te behouden. Denk aan: technische training, training aangeboden door je beroepsvereniging, conventies, conferenties, persoonlijke ontwikkelingstraining of leiderschapstraining – de lijst is eindeloos!

Zowel online als offline trainingen komen in aanmerking als beroepskosten: misschien is dit het juiste moment om op zoek te gaan naar de opleiding van je dromen op Udemy, Coursera, of om de beste mentor ter wereld te krijgen op growthmentors.com.

Als je gebruik maakt van de diensten van een mentor om je te helpen bij het opbouwen van je bedrijf, vergeet dan niet om ook deze kosten af te trekken.

Let op, als er eten wordt geserveerd, wordt de aftrekbaarheid verminderd

In dit geval beperkt de F.O.D. Financiën de aftrekbaarheid van trainingskosten tot 69%, net als bij restaurantkosten.

Als je de kosten voor het eten kan splitsen van de rest van de trainingskosten, nodigen we je uit om dat te doen, zodat je 100% aftrekbaarheid krijgt op het niet-voedselgedeelte van de kosten 🧠.

In de app kan je de kassabon scannen of de factuur uploaden en de kosten opsplitsen naar eten vs. geen eten: zo maximaliseer je automatisch de aftrekbaarheid.


💡 Alle uitgaven in verband met deze kost zijn aftrekbaar: vergeet dus niet de bijbehorende transportkosten, kantine- of restaurantkosten, kosten voor de aanschaf van apparatuur, enz. in mindering te brengen.
VOLGENDE

Deze onkosten zijn misschien ook van toepassing op jou
TDeze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie