Alle beroepskosten > Motorfiets

Motorfiets

Kans op controle

Hoe makkelijk om rechtvaardigen
Frequentie1/5x per jaar
Ingebracht door61% van de zelfstandigenAangeraden door68% van de zelfstandigenZou jij deze beroepskost aanraden?Breng jij deze beroepskost in?

Een motor heeft een hogere fiscale aftrekbaarheid dan een bedrijfswagen. In principe kan je tot wel 100% van je motorkosten aftrekken van de belastingen. Het enige voordeel is dat je je motor aftrekt in verhouding tot het professionele gebruik ervan. Dat is goed nieuws, toch?

Fiscale aftrekbaarheid van een motor

Het is eigenlijk heel eenvoudig. Gebruik je je motorfiets voor 75% van de tijd voor professionele doeleinden? Dan mag je de kosten voor je motor voor 75% aftrekken van de belastingen.

Let op, want het professionele gebruik moet wel overeenkomen met de werkelijkheid. Wees dus eerlijk.

Let op met woon-werkverkeer

Net zoals in het geval van een bedrijfswagen, taxi-kosten en kosten voor openbaar vervoer, telt woon-werkverkeer niet mee.

Je moet bij het bepalen van het professioneel gebruik dus rekening houden met louter beroepsverplaatsingen. Dit houdt in: prospectie, bezoek aan klanten en leveranciers, opleidingen…

Vergeet je motoraccessoires niet

Ook beschermende motorkledij en motoraccessoires zijn fiscaal aftrekbaar. Denk maar aan je helm, motorbroek, motorlaarzen, thermische onderkledij, regenkledij, en reflecterende kledij.

Vergeet ook zeker niet om je brandstof, verzekering, onderhoud, onderhoudsproducten, telefoonhouders, enzovoort af te trekken.

Deze accessoires zijn fiscaal aftrekbaar in dezelfde mate als je motor zelf.

Aftrekbare btw voor motors

De aankoop, onderhoud, herstelling en accessoires van je motor zijn ook aftrekbaar voor de btw. Dit opnieuw in verhouding met het professionele gebruik van je motor.De belastinginspecteur wil misschien controleren of het gebruik van de motor overeenkomt me de realiteit: je verhuist van de ene klant naar de andere in de stad, tijdens de spitsuren, zonder dat je enige uitrusting bij je hebt? Dan is het gebruik van een motor is gerechtvaardigd, veel meer dan wanneer je bijvoorbeeld veel gereedschap moet vervoeren.
VOLGENDE

Deze onkosten zijn misschien ook van toepassing op jou
TDeze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie