Alle beroepskosten > Maaltijdleveringen op kantoor of thuis aftrekken

Maaltijdleveringen op kantoor of thuis aftrekken

Kans op controle

Hoe makkelijk om rechtvaardigen
Gemiddeld ingebrachte bedrag€ 120-150 per maandFrequentie4-5x per maand
Ingebracht door22% van de zelfstandigenAangeraden door22% van de zelfstandigenZou jij deze beroepskost aanraden?Breng jij deze beroepskost in?

Je kan de kosten van maaltijdleveringen aftrekken op één simpele voorwaarde

Je moet aantonen dat je de maaltijd die je hebt besteld bij Deliveroo, UberEats of Takeaway.com, hebt gedeeld met een klant, prospect, leverancier of collega met als doel je bedrijf (verder) te ontwikkelen.

Waar de maaltijd precies wordt geleverd, maakt niet uit (je thuiskantoor mag dus ook), zolang je de kosten maar kunt rechtvaardigen.

Datums spelen dus een cruciale rol: leveringen aan huis op vrijdag-, zaterdag- of zondagavond kun je beter niet inbrengen als beroepskost 😉.

Is de aftrek 50, 69 of 100%?

De boekhouders zijn het daar niet unaniem over eens:

Sommige boekhouders categoriseren een levering, door bijvoorbeeld Deliveroo, als “restaurantkosten” en trekken ze vervolgens af voor 69%, hoewel de maaltijd niet in een restaurant wordt genuttigd.

Bij Accountable zien we het als volgt: in het geval dat je een partner of klant uitnodigt om een take-away maaltijd op je werkplek te delen, trek je die levering voor 50% af. Wij zien zulke maaltijdkosten als een receptiekost.

Je moet natuurlijk wel het professionele karakter van de kosten kunnen aantonen.


🔨 De levering moet plaatsvinden op je werkplek. Zorg er daarom voor dat je leveringsapplicatie een onderscheid maakt tussen je woon- en werkplek.
VOLGENDE

Deze onkosten zijn misschien ook van toepassing op jou
TDeze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie