Alle beroepskosten > Kranten en (vak)tijdschriften aftrekken

Kranten en (vak)tijdschriften aftrekken

Kans op controle

Hoe makkelijk om rechtvaardigen
Gemiddeld ingebrachte bedrag€ 50-100 per kwartaalFrequentie3-4x per kwartaal
Ingebracht door95% van de zelfstandigenAangeraden door92% van de zelfstandigenZou jij deze beroepskost aanraden?Breng jij deze beroepskost in?

Op zoek naar een interessante krant om je te ondersteunen in je beroep of heb je al jaren een abonnement op een vaktijdschrift met een duidelijke link naar jouw activiteit? Wist je dat deze kost voor 100% aftrekbaar is?

Je abonnementen op kranten en tijdschriften zijn relatief eenvoudig af te trekken.

Je kunt de kosten van kranten en (vak)tijdschriften voor 100% aftrekken, op één voorwaarde: je moet kunnen bewijzen dat de het de waarde van je bedrijf behoudt of verhoogt.

In het geval van een belastingcontrole, moet je die professionele link dus zonder problemen kunnen rechtvaardigen. Als de publicatie een duidelijke link met jouw beroep heeft, bijvoorbeeld zakelijke tijdschriften voor consultants of decoratie- en architectuurtijdschriften voor (binnenhuis)architecten, dan is het duidelijk dat je deze literatuur voor professionele doelen kocht.

Let dus zeker op dat je geen recreatieve tijdschriften, kinderbladen of vakantietijdschriften opgeeft als beroepkost, want die zijn natuurlijk niet aftrekbaar!

Wat voor tijdschriften geldt, geldt ook voor software en andere databases

Als zelfstandige kun je alle kosten aftrekken die verband houden met informatie of documentatie die interessant zijn voor je bedrijf.

Een abonnement op of de aankoop van een professionele database is dus ook aftrekbaar. Zelfs je abonnement op LinkedIn 😉.

Denk er maar eens over na.

In Accountable vind je deze uitgaven in de categorie ‘Kantoor- & administratiekosten’.


💡Het maakt niet uit of je een papieren of digitaal abonnement hebt, de aftrekbaarheid van de kost blijft hetzelfde.
VOLGENDE

Deze onkosten zijn misschien ook van toepassing op jou
TDeze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie