Alle beroepskosten > Je fitnessabonnement aftrekken

Je fitnessabonnement aftrekken

Kans op controle

Hoe makkelijk om rechtvaardigen
Gemiddeld ingebrachte bedrag€ 500-1000 per jaarFrequentie1-2x per jaar
Ingebracht door15% van de zelfstandigenAangeraden door20% van de zelfstandigenZou jij deze beroepskost aanraden?Breng jij deze beroepskost in?

Het is niet aan te raden om als zelfstandige je fitnessabonnement af te trekken.

Dit is een belangrijke valkuil voor belastingcontroles.

Je fitnessabonnement bij een sportschool (zoals BASIC-fit of Aspria) aftrekken is niet zo makkelijk als het lijkt. Het verband met je beroep als zelfstandige moet namelijk worden bewezen. Tenzij je zelf een sportprofessional bent, zal dat geen koud kunstje zijn.

Kan je toch bewijzen dat je dit fitnessabonnement aankocht om professionele redenen, zoals het verhogen of behouden van je inkomsten? Zeggen dat naar de fitness gaan je een betere professional maken is niet voldoende. 😉

Er bestaat een manier om je fitnessabonnement af te trekken, als je het echt wilt.

Er is een manier om je fitnessabonnement toch af te trekken (gedeeltelijk – tegen 50%, als receptiekosten). Dit kan enkel als je kan bewijzen dat je dit abonnement gebruikt om andere professionals te ontmoeten.

Het is echter wel op eigen risico.


Christophe MeestersChristophe MeestersAccountant & oprichter van Meesters Accountant

De raad van de accountant

Sommige sportclubs, zoals Aspria, combineren "coworking" en "netwerken" aanbiedingen met de zogenaamde "klassieke" fitnessaanbiedingen. Als je kan bewijzen dat je deze faciliteiten gebruikt om prospects, leveranciers of klanten te ontvangen of uit te nodigen, kan dit een interessante basis zijn om je abonnement (gedeeltelijk) in mindering te brengen. Houd er rekening mee dat het in het geval van een controle nodig kan zijn om te specificeren wie je hebt uitgenodigd en waarom.
VOLGENDE

Deze onkosten zijn misschien ook van toepassing op jou
TDeze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie