Alle beroepskosten > Een bedrijfsvoertuig huren of leasen

Een bedrijfsvoertuig huren of leasen

Kans op controle

Hoe makkelijk om rechtvaardigen
Frequentie1x per maand
Ingebracht door32% van de zelfstandigenAangeraden door91% van de zelfstandigenZou jij deze beroepskost aanraden?Breng jij deze beroepskost in?

Gebruik je het bedrijfsvoertuig enkel voor je werk?
Niet alleen auto’s kunnen gehuurd of geleased worden: bedrijfsvoertuigen ook!

In dit geval wordt de aftrekbaarheid berekend in verhouding tot het professionele gebruik van het bedrijfsvoertuig: als je deze wagen enkel voor je professionele activiteit leaset of huurt en een alternatief hebt voor je privé-reizen, kan je 100% van je lease/huurprijs aftrekken.

Benieuwd wat kwalificeert als bedrijfsvoertuig, ook wel lichte vracht genoemd? De FOD Financiën legt dat hier uit: https://bit.ly/353h2Ev


Twijfel je tussen huren en leasen? Hier alvast twee verschillen die je in je keuze kunnen helpen: In het geval van huren zijn er verschillende services inbegrepen (registratiekosten, vervangend voertuig, enz.). Dat geldt niet voor leasing. In het geval van leasing krijg je de mogelijkheid om je voertuig aan een vooraf bepaald percentage te kopen.
VOLGENDE

Deze onkosten zijn misschien ook van toepassing op jou
TDeze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie