Alle beroepskosten > Demonstraties en promotie-evenementen

Demonstraties en promotie-evenementen

Kans op controle

Hoe makkelijk om rechtvaardigen
Gemiddeld ingebrachte bedrag€ 250-1000 per jaarFrequentie4-5x per jaar
Ingebracht door26% van de zelfstandigenAangeraden door49% van de zelfstandigenZou jij deze beroepskost aanraden?Breng jij deze beroepskost in?

De kosten van demonstraties zijn voor 100% aftrekbaar, kosten voor promotie-evenementen slecht voor 50%
Demonstratiekosten zijn bijvoorbeeld kosten die je maakt wanneer je commerciële monsters distribueert (een veelvoorkomend voorbeeld zijn proeverijen). Deze kosten zijn voor 100% aftrekbaar, zowel voor btw als voor je belastingen.

Kosten als gevolg van promotie-evenementen, zoals productlanceringen, open huizen, etc. zijn over het algemeen voor 50% aftrekbaar voor inkomstenbelasting. Er is echter één uitzondering: de eigen uitgaven voor de showroom (bijvoorbeeld meubels, afschrijving gebouw, personeel) zijn voor 100% aftrekbaar.

Voor btw zijn deze kosten meestal niet aftrekbaar, tenzij je kunt aantonen dat het eerder een productdemonstratie is (zie hierboven).


🔥 De aftrek van promotiekosten aan 50% is, indien nodig, inclusief de niet-aftrekbare btw - Een extra voordeel voor jou.
VOLGENDE

Deze onkosten zijn misschien ook van toepassing op jou
TDeze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie