Alle beroepskosten > Brandstof van je bedrijfsvoertuig

Brandstof van je bedrijfsvoertuig

Kans op controle

Hoe makkelijk om rechtvaardigen
Gemiddeld ingebrachte bedrag€ 500-1000 per maandFrequentie5-7x per maand
Ingebracht door78% van de zelfstandigenAangeraden door65% van de zelfstandigenZou jij deze beroepskost aanraden?Breng jij deze beroepskost in?

Je kunt de brandstof van je bedrijfsvoertuig aftrekken in verhouding tot het professionele gebruik ervan.
Het feit dat je voertuig een bedrijfsvoertuig is, betekent niet automatisch dat je de brandstof voor 100% kan aftrekken!

Je kunt het enkel voor 100% aftrekken als het gebruik ervan volledig professioneel is. Een manier om dat te bewijzen, in de ogen van een nieuwsgierige controleur, is door een alternatief voertuig te hebben voor privé-reizen.

Op dezelfde manier krijg je alleen 100% btw terug als je je bedrijfswagen niet buiten het werk gebruikt om – zelfs niet om de grote kofferbak van een bestelwagen te vullen met boodschappen voor de maand! Zo niet dan is 85% het aanvaardbare percentage van de aftrekbaarheid.

Benieuwd wat kwalificeert als bedrijfsvoertuig, ook wel lichte vracht genoemd? De FOD Financiën legt dat hier uit: https://bit.ly/353h2Ev


VOLGENDE

Deze onkosten zijn misschien ook van toepassing op jou
TDeze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring op onze website krijgt. Meer informatie